Utforska miltalshistorik

Med den nya funktionen för miltalshistorik får du en tydlig översikt över ett fordons körsträcka över tid, komplett med graf och detaljerad historik.

Att ha koll på ett fordons körsträcka är en viktig faktor när man överväger att köpa eller sälja en bil. Biluppgifter.se introducerar nu en förbättrad funktion för miltalshistorik som ger dig en detaljerad översikt över ett fordons rapporterade körsträcka genom åren.

Vad är miltalshistorik?

Miltalshistoriken är en grafisk översikt över fordonets körsträcka, där mätarställning rapporteras vid varje tillfälle fordonet har genomgått en besiktning, registrering eller annan insamlad information. Denna information hjälper till att bedöma bilens skick och hur mycket den har använts över tid.

Nya funktioner och förbättrat utseende

Den nya miltalshistoriken erbjuder en tydlig och lättillgänglig presentation av fordonets historiska mätarställningar. Med en kombination av detaljerade listor och en graf får användaren en enkel och visuell förståelse för hur mycket fordonet har körts över tid. Funktionen inkluderar:

  • Tydlig tidslinje: Här kan du se en lista med alla tillfällen där mätarställningen har rapporterats, såsom vid besiktningar, service, annonsering eller andra registrerade händelser.

  • Grafisk presentation: Grafen visar mätarställningens utveckling över tid, vilket ger en visuell representation av fordonets körsträcka. En lutande linje indikerar körsträckans förändringar och ger en enkel överblick av om fordonet har använts regelbundet eller stått stilla under vissa perioder.

  • Uppskattad körsträcka: En uppskattning av nuvarande mätarställning baseras på tidigare rapporter och fordonets genomsnittliga årliga körsträcka. Denna uppskattning kan vara särskilt användbar för fordon som inte har uppdaterad mätarställning under de senaste tiden.

  • Jämförelselinje: En streckad linje i grafen visar den genomsnittliga körsträckan för liknande fordon, vilket gör det enkelt att jämföra om bilen har körts mer eller mindre än genomsnittet. Detta ger en extra dimension för att bedöma hur väl fordonet har följt ett normalt användningsmönster.

  • Varning vid avvikelse: Om ett onormalt mätarvärde upptäcks, som en kraftig minskning i mätarställningen, visas en röd markering för att uppmärksamma potentiella fel eller manipulation. Detta hjälper användaren att snabbt identifiera möjliga problem med fordonets historik.

Varför är detta viktigt?

Miltalshistoriken ger potentiella köpare och säljare en viktig inblick i ett fordons användning. En tydlig historik kan ge trygghet att mätarställningen är korrekt och att bilen inte har utsatts för manipulation. Det kan också indikera hur mycket slitage bilen har varit utsatt för.

Den grafiska översikten gör det dessutom enkelt att se eventuella avvikelser, såsom om fordonet plötsligt minskat i körsträcka mellan två tidpunkter, vilket kan vara en varningssignal för mätarfiffel.


3 dagar sedan Av Ola Sevandersson